ISO Turism si servicii conexe – SPA

Conform website-ului business-talks.ro, rezultatele studiului realizat de The Public Advisors, când vine vorba de criteriile de care țin cont românii din mediul urban în alegerea unui centru SPA, prețurile sunt cel mai important factor pentru cei mai mulți dintre aceștia, respectiv 2 din 3 respondenți, în timp ce 43% țin cont de diversitatea serviciilor, pentru 47% contează atmosfera relaxantă din cadrul centrului, iar 59% au în vedere calitatea serviciilor.

Standardul SR ISO 17679:2018, Turism și servicii conexe, Centre SPA de relaxare are rolul de a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite de centrele SPA în folosul creșterii bunăstării și implicit a stării de sănătate.

O persoana sănătoasă poate fi descrisă ca o persoana bine integrată, atât în ceea ce privește structura fizică, cât și funcționarea fiziologică și psihologică, având timp și înclinație spre sociabilitate și recreere. Scopul sănătății din această perspectivă nu se referă numai la vindecarea sau la ameliorarea bolii, nici numai la prevenirea bolilor ci mai degrabă, sprijină efortul depus pentru o eficiență fizică, mentală și socială. Percepția asupra sănătății, în general, are la bază doar ideea de boală/infirmitate și de aceea, în prezent, îngrijirea pentru sănătate este orientată spre îngrijirea bolilor; toată lumea fiind familiarizata cu prevenirea bolilor, controlul bolilor sau tratamentul bolilor.

Persoanele în căutarea propriilor stări de bine pot pretinde servicii care sunt foarte asemănătoare cu serviciile medicale utilizate de pacienți într-un spital convențional, dar cu motivul de a exploata potențialul acestora pentru o mai bună calitate a vieții. Deși este posibil ca spitalele să poată găzdui atât pacienți, cât și clienți de wellness, oferindu-le servicii similare sau cel puțin o infrastructură similară, plus know-how-ul lor, acestea nu sunt preferate de solicitanți.

Standardul SR ISO 17679:2018, Turism și servicii conexe, Centre SPA de relaxare, cuprinde cerințe privind instalațiile și echipamentele utilizate în centrele SPA, de la recepție până la zona de tratament, cerințe privind personalul (în special terapeuții), privind bunele practici de igienă pentru mentenanța preventivă și corectivă și pentru controlul microbiologic (planul de dezinfectare și curățare, acțiuni în cazul contaminării microbiologice, dezinfectați etc.), cerințe privind serviciul clienți referitoare la informare, rezervare, recepția, tratamentul SPA de relaxare și alte tratamente, procesele suport (comercializare, politica de mediu). Standardul mai cuprinde, de asemenea, o anexă națională cu indexul alfabetic al termenilor în limba română și termenilor echivalenți în limbile engleză și franceză și trei anexe referitoare la:
– Originea masajelor tradiționale din anumite țări – Anexa A
– Activități holistice – Anexa B
– Listă de verificare a cerințelor referitoare la recepție – Anexa C Mai multe detalii despre standardul SR ISO 17679:2018, Turism și servicii conexe. Centre SPA de relaxare pe www.asro.ro

Asociația ecologista pentru un turism verde este membra a ASRO, activând în doua Comitete Tehnice de servicii (Turism) si Managementul Mediului.
Ca asociație de mediu care promovează dezvoltarea durabilă , verde, slow, eco, Asociația Ecologică Turismverde* se numără printre reprezentanții grupului de inițiativă care au inițiat si fondat CMR, Coaliția de Mediu din Romania, este membra în FBR, Federația Bicicliștilor din Romania si din Club RV (al rulotistilor) Romania, cu expertiza probata in evaluarea sustenabilitatii Strategiilor de turism a României si Republicii Moldova, contribuind la formularea Strategiei pentru Dezvoltarea Durabila a  Turismului in Carpați, in cadrul Grupului de lucru pentru Turism Durabil al Convenției Carpatice. 
Mai multe detalii din cei zece ani de activitate ai asociației, pe http//:old.turismverde.ro

In cei peste zece ani de existenta, bugetul nostru este alimentat de oameni de buna credință ca Dvs. Nu am avut nici un angajat. Nu am luat fonduri publice si nici sponsorizări de la companii poluatoare. Așa că ne bazăm pe donații de la cetățeni din țară și din diaspora pentru a ne finanța activitatea. Orice contribuție, oricât de mică, ne ajută să producem schimbări dar si să continuăm campaniile de protejare a biodiversității si a persoanelor vulnerabile in contextul Schimbărilor climatice. Pe termen mediu, dorim ca Turismul verde să se finanțeze 100% din donațiile membrilor si susținătorilor săi. Calatoreste! Bucura-te! Respectă planeta si pe ceilalți oameni! Dacă doriți sa faceți o donație va rugam sa ne sunati la tel o752644724 sau sa ne trimiteti un email pe turismverde@gmail.com Primim donații si in obiecte in special pentru copii si tineri, dar si pentru adulti. Acceptam orice ajutor din partea semenilor nostri.


“Orice om – singur – e asa de putin, că nici nu-i poti zice om. Abia toti oamenii împreună fac un singur om. Oamenii nici nu sunt; este unul singur si acela suntem toți laolaltă.” – Lucian Blaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *