Revizuirea criteriilor referitoare la destinatiile de turism durabil.

Invitam toti prietenii nostri din comunitatea turismului verde sa participe la revizuirea criteriilor referitoare la destinatiile de turism durabil.

Consiliul Global pentru Turism Durabil revizuiește în prezent criteriile de destinație GSTC (GSTC-D). La începutul acestui an, s-a organizat o consultare publică care solicită comentarii cu privire la criteriile și recomandările existente pentru îmbunătățiri și completări. Pe baza consultării, s-au propus criterii GSTC-D revizuite.

In calitate de sustinatori ai initiativei GSTC-D in Romania, in prezent organizăm o consultare invitând la trimiterea de comentarii cu privire la criteriile revizuite anterior. Termenul limită pentru finalizarea studiului este 10 august 2019.

Vă invităm sa incepeti prin completarea sondajului in limba engleza postat on-line pe
GSTC-D-Revision-2ndrnd-consultation . Va propunem ca înainte de a răspunde sondajului online, să analizati criteriile revizuite propuse, ce pot fi accesate aici .

Contribuția dvs. va fi inclusa in amendamentele la proiect, care va oferi baza pentru un set final revizuit de criterii care urmează să fie introduse în luna decembrie 2019, la reuniunea ce va avea loc cu acest scop.

Mentionăm că asociatia noastră de turism verde, ca una dintre cele mai importante organizatii de profil din România, am propus reformularea unor paragrafe ale GSTC-D si am formulat noi prevederi pentru a fi incluse, precum ar fi spre ex: întoarcerea unei părti din încasările din turism si domeniile conexe sub formă de investitii anuale în îmbunătătirea peisajului turistic verde: “Returning annualy a part of the tourism proceeds in investments to greening the environment for improve the green tourism landscape.”, si altele precum, includerea unei noi subcategorii referitoare la Poluarea electromagnetica,  ”Please include a new D13 sub-section with title ”Electromagnetic Pollution”, and content ”The GSTC destination is a free 5G destination.”

Detalii despre Managementul Destinatiilor Verzi sustinut la Forumul de turism Responsabil in 2017 pe http://www.turismulresponsabil.ro/wp-content/uploads/2017/05/04.Serban-Managementul-Destinatiilor-verzi.pdf

Asociația ecologista pentru un turism verde este membra a ASRO, activând în doua Comitete Tehnice de servicii (Turism) si Managementul Mediului. 
Ca asociație de mediu care promovează dezvoltarea durabilă , verde, slow, eco, Asociația Ecologică Turismverde* se numără printre reprezentanții grupului de inițiativă care au inițiat si fondat CMR, Coaliția de Mediu din Romania, este membru activ in Reteaua ONG21, în FBR, Federația Bicicliștilor din Romania si din Club RV (al rulotistilor) Romania, cu expertiza probata in evaluarea sustenabilitatii Strategiilor de turism a României si Republicii Moldova, contribuind la formularea Strategiei pentru Dezvoltarea Durabila a  Turismului in Carpați, in cadrul Grupului de lucru pentru Turism Durabil al Convenției Carpatice. 
Mai multe detalii din cei zece ani de activitate ai asociației, pe http//:old.turismverde.ro

In cei peste zece ani de existenta, bugetul nostru este alimentat de oameni de buna credință ca Dvs. Nu am avut nici un angajat. Nu am luat fonduri publice si nici sponsorizări de la companii poluatoare. Așa că ne bazăm pe donații de la cetățeni din țară și din diaspora pentru a ne finanța activitatea. Orice contribuție, oricât de mică, ne ajută să producem schimbări dar si să continuăm campaniile de protejare a biodiversității si a persoanelor vulnerabile in contextul Schimbărilor climatice. Pe termen mediu, dorim ca Turismul verde să se finanțeze 100% din donațiile membrilor si susținătorilor săi. Calatoreste! Bucura-te! Respectă planeta si pe ceilalți oameni! Dacă doriți sa faceți o donație va rugam sa ne sunati la tel o752644724 sau sa ne trimiteti un email pe turismverde@gmail.com Primim donații si in obiecte in special pentru copii si tineri, dar si pentru adulti. Acceptam orice ajutor din partea semenilor nostri.


“Orice om – singur – e asa de putin, că nici nu-i poti zice om. Abia toti oamenii împreună fac un singur om. Oamenii nici nu sunt; este unul singur si acela suntem toți laolaltă.” – Lucian Blaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *