Turismul durabil, peste 10 % crestere pana in 2023

Analiștii “Sustainable Tourism Market” au prezis că piața turismului verde(durabil/sustenabil/responsabil/etc) va înregistra o crestere de peste 10% până în 2023.

Trecerea de la călătoriile tradiționale la experiențele de călătorie autentice și locale conform preferințelor turistice în schimbare a fost identificată ca fiind unul dintre motivele critice care vor conduce tendintele pe piața turismului durabil,responsabil, sustenabil etc., intrun cuvant, verde.

Unul dintre cele mai semnificative aspecte de crestere ale turismului verde este susținut de conștientizarea în creștere a impactului turismului asupra mediului. A se vedea si postarile de pe retelele de socializare ale asociatiei noastre:
https://www.facebook.com/Asociatia-Ecologica-Turismverde-1213193928752677/, www.twitter.com/turism_verde

Cost ridicat asociat cu călătoriile ecologice este una dintre marle provocări ale creșterii pieței mondiale a turismului verde. Turismul durabil fiind mai scump în comparație cu turismul tradițional, se preconizează să împiedice creșterea pieței cu mai mult de 10%.

Pentru lista detaliată a factorilor care vor determina și vor provoca creșterea pieței turismului verde, altfel decat clasic, în perioada 2019-2023, consultați raportul analiștilor “Sustainable Tourism Market”, aici
http://newsweeekgroup.com/2019/08/01/sustainable-tourism-market-2019-global-industry-analysis-by-trends-size-share-company-overview-growth-and-forecast-by-2023-latest-research-report-by-market-reports-world/

Asociația ecologista pentru un turism verde este membra
este membra a CEEweb for biodiversity, cea mai mare retea pe biodiversitate din Europa. la nivel national asociatia este membra a ASRO, activând în doua Comitete Tehnice de servicii (Turism) si Managementul Mediului. 
Ca asociație de mediu care promovează dezvoltarea durabilă , verde, slow, eco, Asociația Ecologică Turismverde* se numără printre reprezentanții grupului de inițiativă care au inițiat si fondat CMR, Coaliția de Mediu din Romania, este membru activ in Reteaua ONG21, în FBR, Federația Bicicliștilor din Romania si din Club RV (al rulotistilor) Romania, cu expertiza probata in evaluarea sustenabilitatii Strategiilor de turism a României si Republicii Moldova, contribuind la formularea Strategiei pentru Dezvoltarea Durabila a  Turismului in Carpați, in cadrul Grupului de lucru pentru Turism Durabil al Convenției Carpatice.
Mai multe detalii din cei zece ani de activitate ai asociației, pe https//:old.turismverde.ro

In cei peste zece ani de existenta, bugetul nostru este alimentat de oameni de buna credință ca Dvs. Nu am avut nici un angajat. Nu am luat fonduri publice si nici sponsorizări de la companii poluatoare. Așa că ne bazăm pe donații de la cetățeni din țară și din diaspora pentru a ne finanța activitatea. Orice contribuție, oricât de mică, ne ajută să producem schimbări dar si să continuăm campaniile de protejare a biodiversității si a persoanelor vulnerabile in contextul Schimbărilor climatice. Pe termen mediu, dorim ca Turismul verde să se finanțeze 100% din donațiile membrilor si susținătorilor săi. Calatoreste! Bucura-te! Respectă planeta si pe ceilalți oameni! Dacă doriți sa faceți o donație va rugam sa ne sunati/lasati mesaj la tel o752644724 sau sa ne trimiteti un email pe turismverde@gmail.com Primim donații si in obiecte in special pentru copii si tineri, dar si pentru adulti necesare pt activitatile din Social. Practic acceptam orice ajutor din partea semenilor nostri.


“Orice om – singur – e asa de putin, că nici nu-i poti zice om. Abia toti oamenii împreună fac un singur om. Oamenii nici nu sunt; este unul singur si acela suntem toți laolaltă.” – Lucian Blaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *