Zambete cu optimism si dupa Craciun

Asociatia Ecologica Turismverde este un ong de mediu care se implica si in sectorul social prin intermediul proiectelor 8imism, (Scoala de optimism) si pediARTrie (Dr Clovn si GreenArts Therapy) acordand asistenta voluntara, umanitara tinerilor pentru imbunatatirea starii lor emotionale atunci cand traverseaza momente dificile, traume etc.

Multumita campaniei “Shoe-box” de Craciun, intitulata “Daruieste un zambet de Craciun” a Blythswood Romania, realizata cu sprijinul Consiliului local Floresti, “Renul optimist”, a ajuns in seara zilei de 13 ian 2019, pe zapada geruita, cu “sania” plina cu cadouri la copii optimisti ce il asteptau la Centrul de zi “Sansa ta” din Bilciuresti, jud Dambovita.

Chiar daca nu toti au primit cadori, au invatat insa ce este optimismul si ca daca iti pastrezi optimismul, cadourile de Craciun vor ajunge negresit, chiar si dupa ce Craciunul a trecut.

Blythswood România, (parte a retelei internationale Blythswood Care) este o organizatie caritabilă care acordă ajutor tinerilor aflați în nevoie pentru schimbarea pozitivă a vieții oamenilor prin derularea proiectelor de asistență socială, ajutor umanitar și prin parteneriate ad-hoc cu alte organizații precum asociatia noastra.

Ca asociatie de mediu care promoveaza dezvoltarea durabila, verde, slow, eco, Asociatia Ecologica Turismverde se numara printre reprezentantii grupului de initiativa care au initiat si fondat Coalitia de Mediu din Romania, este membra in Federatia Biciclistilor din Romania si din Club RV (al rulotistilor) Romania, membra in ASRO – Asociatia Romana de standardizare, (doua comitete tehnice, unul pe turism-servicii si unul pe managementul mediului) cu expertiza probata in evaluarea sustenabilitatii Strategiilor de turism a Romaniei si Republicii Moldova, contribuind la formularea Strategiei pentru Dezvoltarea Durabila a  Turismului in Carpati in cadrul Grupului de lucru pentru Turism Durabil al Conventiei Carpatice.
Mai multe detalii din cei zece ani de activitate ai asociatiei, pe http//:old.turismverde.ro

In cei peste zece ai de existenta, bugetul nostru este alimentat de oameni de buna credinta ca Dvs. Nu am avut nici un angajat. Nu am luat fonduri publice si nici sponsorizari de la companii poluatoare. Așa că ne bazăm pe donații de la cetățeni din țară și din diaspora pentru a ne finanța activitatea. Orice contribuție, oricât de mică, ne ajută să producem schimbari dar si să continuăm campaniile de protejare a biodiversitatii si a persoanelor vulnerabile in contextul Schimbarilor climatice. Pe termen mediu, dorim ca Turismul verde să se finanțeze 100% din donațiile membrilor si sustinatorilor săi. Calatoreste! Bucura-te! Respecta planeta si pe ceilalti! Daca doriti sa faceti o donatie va rugam sa ne sunati la tel o752644724. Primim donatii si in obiecte in special pentru copii si tineri dar si pentru adulti. Acceptam orice ajutor din partea semenilor nostri.


“Orice om – singur – e asa de putin, că nici nu-i poti zice om. Abia toti oamenii împreună fac un singur om. Oamenii nici nu sunt; este unul singur si acela suntem toți laolaltă.” – Lucian Blaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *